FreeFriday

September 19, 2022
De FreeFriday is een wekelijkse nieuwsbrief voor pedagogisch medewerkers. Een leuk en gezond leven staat centraal, maar dan zonder chiazaad en andere superfoodgeneuzel. De FreeFriday gaat over alledaagse dingen, zoals fietsen naar je werk, over het zinvol invullen van je weekend en over persoonlijke- en professionele ontwikkeling. De FreeFriday geeft nuttige inzichten en handige links naar interessante artikelen, podcasts of docu’s.

Ironisch. Je nieuwsbrief FreeFriday noemen in tijden van verplichte thuisisolatie. Nagoed. De wereld staat op z'n kop. Waar ik vier maanden geleden nog de vlag uithing voor drie weken vakantie, zit ik nu drie weken verplicht in huis. Drie hele weken, vijfhonderdvier hele uren. Ga er maar aan staan in je huis zo groot als een postzegel. De verleiding van urenlang languit op de bank Netflix ligt op de loer. En het uitzetten van je notificaties om ongestoord thee te kunnen leuten met een vriendin heeft in tijden van sociale isolatie ook geen enkele zin. Hoe gaan we de tijd in hemelsnaam goed doorkomen? Ik weet raad. Begin de dag zoals iedere dag: Sta op, ontbijt, poets je tanden en ga aan het werk. Fair enough. Je hebt geen vakantie. Maar hoe doen wij pedagogisch medewerkers dat? Hoe gaan wij aan het werk zonder kinderen? Heel simpel. Zoek ze op. Er is zóveel interessante content te vinden over kinderen. Dus maak gebruik van thuisisolatie en begin (eindelijk) aan een goed boek! Bol.com bezorgd bijna alle boeken door de voordeur. Dus daar ga je. Bestellen die hap:


  • 'Lastige kinderen? Heb jij even geluk', geschreven door Berthold Gunst. Dit boek helpt je om van ieder (opvoed)probleem een mogelijkheid te maken. Dit boek is mijn persoonlijke favoriet en voor maar €11 te koop.
  • 'Mensenkinderen', geschreven door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Hij geeft in zijn boek op een eenvoudige en heldere manier inzicht in de ontwikkeling van kinderen tussen de nul en vier jaar. Onmisbare kennis voor iedere professionele pedagogisch medewerker.
  • 'Het puberende brein', geschreven door Eveline Crone, gaat over de ontwikkeling van de hersenen in de unieke periode van de adolescentie. Leuk voor iedere pedagogisch medewerker die meer wil en al in huis voor €10,99
  • 'Kinderopvang Totaal' vaktijdschrift. Niet via Bol.com te bestellen, maar wel GRATIS via mij. Interesse? Mail dan naar: marleen@kdvbloem.nl