Leuker kunnen we het niet maken

October 26, 2022
De FreeFriday is een wekelijkse nieuwsbrief voor pedagogisch medewerkers. Een leuk en gezond leven staat centraal, maar dan zonder chiazaad en andere superfoodgeneuzel. De FreeFriday gaat over alledaagse dingen, zoals fietsen naar je werk, over het zinvol invullen van je weekend en over persoonlijke- en professionele ontwikkeling. De FreeFriday geeft nuttige inzichten en handige links naar interessante artikelen, podcasts of docu’s.

Wat een week. Het covid-19 virus kwam dicht bij. Héél dicht bij. En het wordt er waarschijnlijk niet heel veel beter op. Als je het mij vraagt wordt het alleen maar grimmiger, vanwege de dagen die steeds korter en natter worden. Saaie bedoeling. Toch heb ik iets leuks voor je. Door een chronisch tijdstekort is de FreeFriday deze keer iets ander dan je misschien gewend, maar zit wel vol interessante linkjes om lekker te gaan lezen. Lekker lezen. Dat hoort namelijk in de Kinderboekenweek. Veel plezier!


Zo lees je in dit artikel hoe psychologen en cognitieve wetenschappers zich buigen over een groot mysterie en antwoord vinden op de vraag hoe het toch komt dat jonge kinderen in zo'n adembenemend tempo leren.

En wil je lachen? Check dan dit Youtube filmpje en zie hoe Arjen Lubach de dalende leesvaardigheid en leesmotivatie van jongeren onder de loep neemt.

Toe aan een beetje feest? Ga dan dansend je weekend in. Luister deze podcast en leer hoe jij je ritmegevoel kan trainen.

Adoptiekinderen vergeten hun moedertaal niet. Wow! Heb ik je aandacht? Je vindt het artikel hier.

De uitsmijter van de week is speciaal voor onze kersverse oma’s. Dit artikel is een ode aan alle opa’s en oma’s.