Professionaliseren. Het was lang favoriete woord. Zeker zes studiejaren lang hield ik mij bezig met dit onderwerp en ik vond het ge-wel-dig. Professionaliseren gaat over jezelf blijven ontwikkelen in je vak. Bij Bloem en Altijd Lente vinden we professionaliseren belangrijk en besteden hier veel aandacht aan. Denk maar eens aan de studiedag, deskundigheidsbevordering, aan de werkbesprekingen en zelfs wekelijks in deze nieuwsbrief. Jezelf blijven ontwikkelen kan ook buiten je vakgebied. Leren draagt dan bij aan persoonlijke groei. In de kern gaat leren over het belang van groei en het aangaan van een uitdaging. Dit geeft plezier en voldoening. Je zelfvertrouwen neemt toe en je vaardigheden groeien. Opeens is je comfort-zone groter dan 1,5 meter en zijn je mogelijkheden eindeloos. Maar hoe vind je een uitdaging in tijden van thuisisolatie? Kijk verder dan je neus lang is. Ga opzoek naar datgene wat je in eerste instantie liever uit de weg gaat. Ik ben écht geen ster in de keuken, maar ik vind het idee van koken voor je liefje(s) en samen urenlang tafelen magisch. Dus dan moet ik er aan geloven en ga ik de uitdaging aan. Het perfecte gerecht vinden, lijstje maken, de juiste boodschappen score (überhaupt een uitdaging dankzij het massale hamsteren) en dan begint voor mij het aller moeilijkste: het volgen van een recept. Zeker tien van de tien keer houd ik aan het einde van het recept altijd nog wel een ingrediënt over, maar het resultaat mag er zijn. Trots serveer ik mijn gerecht en vraag ik nog voor Laurens z'n eerste hap genomen heeft hoe het smaakt. We eten de pan tot de laatste kruimel leeg. Missie geslaagd.