Covid-19 back again.

January 30, 2022
De FreeFriday is een wekelijkse nieuwsbrief voor pedagogisch medewerkers. Een leuk en gezond leven staat centraal, maar dan zonder chiazaad en andere superfoodgeneuzel. De FreeFriday gaat over alledaagse dingen, zoals fietsen naar je werk, over het zinvol invullen van je weekend en over persoonlijke- en professionele ontwikkeling. De FreeFriday geeft nuttige inzichten en handige links naar interessante artikelen, podcasts of docu’s.

Sinds woensdag 18 november leven we een vrijer bestaan. Dat wil zeggen dat we op anderhalve meter weer iets (heel iets) meer mogen. We mogen thuis weer drie gasten ontvangen in plaats van twee en buiten mogen we met vier mensen samen komen in plaats van twee. Wat een luxe. Maar dat we alert moeten blijven bleek ook deze week toen het covid-19 virus wéér binnendrong. Collega’s in quarantaine, collega’s door de teststraat en collega’s in afwachting van een testuitslag. Het zijn onzekere tijden en dat is voor niemand fijn, maar samen komen we hier uit. Dat beloof ik je!

Door een chronisch tijdstekort is de FreeFriday deze keer iets ander dan je misschien gewend bent, maar genoeg lees, kijk- en luistervoer om je weekend mee in te knallen. Veel plezier!

In deze link vind je de webinar van ‘Het Fitte Brein’ over prikkels en overprikkeling van het brein.

Check deze link van de Universiteit van Nederland en test of je verslaafd bent aan je telefoon. Lukt het jou om de video af te kijken zonder je telefoon er bij te pakken?


Toe aan je portie leesvoer? Plof neer op de bank met dit artikel over luiheid. Is luiheid nuttig of zondig?


En zin om wat te maken? Ga dan de keuken in en bak s'mores. Nooit van gehoord, maar na de eerste hap ben je verkocht. Ze zijn mierzoet, gruwelijk plakkerig maar heerlijk! Je vindt hier het recept.